check
research_group_lop | המכון לפיסיקה יישומית

research_group_lop

חישוב קוונטי ואופטימיזציה .

חישוב קוונטי ואופטימיזציה .

ד"ר עדי פיק

אלגוריתמים קוונטיים מציגים פוטנציאל מבטיח לטכנולוגיה עתידית. למרות היכולת התיאורטית של מחשב קוונטי לבצע משימות יוצאות דופן, כמו שבירת הצפנת RSA בסביבה אידיאלית, מגבלות מעשיות, במיוחד רעש, מעכבות באופן משמעותי את הביצועים שלהן.

מעבדת התקנים ננו-פוטונים .

מעבדת התקנים ננו-פוטונים .

פרופ' אוריאל לוי

ננופוטוניקה היא המדע של אינטראקציות בין אור לחומר בקנה מידה ננומטרי. בקבוצה שלנו אנו מתמקדים בהתקנים ננו-פוטוניים, תוך שימוש במגוון חומרים כולל מוצקים (מתכות, מוליכים למחצה, דיאלקטריים), נוזלים ואדים אטומיים.

capua logo

המעבדה לספינטרוניקה .

דר' אמיר קפואה

הקבוצה עוסקת בטכנולוגיה חדשנית בעולם האלקטרוניקה הקרויה ספינטרוניקה -  אלקטרוניקה המבוססת ספין האלקטרון. בטכנולוגיה זו זורמים זרמים חשמליים בהם ספין האלקטרון מקוטב בכיוון מוגדר וכך אנו מנצלים את תכונת הספין של האלקטרון מעבר למטענו בלבד על מנת לפרוץ את גבולות האלקטרוניקה הקונבנציונלית.

ניר לוגו

המעבדה לאינפורמציה, סימולציה וחישה קוונטית .

פרופ' ניר בר-גיל

המחקר שלנו מתמקד ביצירת פלטפורמה חדשה למחקר בסיסי במדע קוונטי וליישומים אינטרדיסציפלינריים.

אנו חוקרים את מרכזי הצבע חנקן-חור (NV) ביהלום, המשמשים כאבני בניין לעיבוד מידע קוונטי, סימולציות קוונטיות וחישה קוונטית. 

אגרנט

המעבדה למחשוב אופטואלקטרוני .

פרופ' רוני אגרנט
  • גילוי מוקשים המוטמנים בקרקע, וחישה כימית של חומרי מטרה שונים באמצעות חיישנים ביו-אופטואלקטרוניים המבוססים על חיידקים פולטי אור מהונדסים גנטית.
gilad

מעבדת לייזרים מהירים .

פרופ' גלעד מרכוס

במשך שנים רבות, מאז גילוי התופעה של הרמוניות גבוהות, שאפו חוקרים לשפר את יעילות ההמרה כדי לקבל מקור קרינת X בעוצמות שיאפשרו יישומים שאינם אפשריים כרגע.