שאלות ותשובות נפוצות
יש לכם שאלה שאין לנו עליה תשובה ? כתבו לנו ונוכל לעזור!
מהם ההבדלים בין הנדסת חשמל ומחשבים להנדסת חשמל ופיסיקה יישומית?
התוכנית של הנדסת חשמל ומחשבים דומה מאוד בקורסי הבסיס לתוכנית של הנדסת חשמל ופיסיקה יישומית (קורסי שנה א' זהים וחופפים חלקית בשנה ב'), אך בשלב ההתמקצעות נוטים יותר כלפי כיוונים של תוכנה, עיבוד נתונים/תמונה, אינפורמציה ואלגוריתמיקה. התוכנית בהנדסת חשמל ופיסיקה יישומית, מלבד מקצועות הנדסת החשמל, מכילה גם קורסים עם אוריינטציה פיסיקלית הנדרשת להיות מפתח רכיבי חומרה מתקדמים כגון מכניקת הקוונטים, פיסיקת מצב מוצק, פיסיקה של התקנים מוליכים למחצה, פיסיקה תרמית וסטטיסטית וגלים מונחים, ומעבדות מתקדמות. מלבד קורסי החובה, אנו מאפשרים מגוון רחב של קורסי בחירה מתחומי ההנדסה, מדעי הטבע, ומדעי המחשב, ע"פ העדפתו של התלמיד ורצונו להרחיב לתחומים המעניינים אותו. יכולת התאמה זו מאפשרת לכל סטודנט בתוכנית התמקצעות והרחבה בנושאים המעניינים אותו אישית.
השילוב של לימודי הנדסה + רקע מעמיק בפיסיקה נותן לסטודנט יכולות טובות להשתלב בעולם היישומי של חברות גדולות כאינטל, אל-אופ, KLA , או בחברות הזנק (סטארט אפ). לחילופין, בוגרים שלנו יכולים להמשיך לתוכנית המוסמך שלנו בפיסיקה יישומית.
האם הלימודים בחוג מקנים תואר כפול, בהנדסת חשמל וגם בפיסיקה?
התואר הוא תואר חד-חוגי וארבע-שנתי בהנדסת חשמל בדגש הפן הפיסיקלי שבבסיס החומרה הטכנולוגית. קימות מספר גישות כיצד ללמד הנדסת חשמל ואילו דגשים לתת. התוספת של "פיסיקה יישומית" בא לומר כי הדגש הוא על הפן הפיסיקלי – שנדרש כדי להבין את הפיסיקה מאחורי מנגנון
העבודה של רכיבי החומרה כדוגמת הטרנזיסטור, הלייזר, והמחשב הקוונטי.
למדתי באוניברסיטה הפתוחה שנה ראשונה ואני מעוניין להתקבל לתוכנית שלכם. האם קיים אפיק מעבר ומה הדרישות שלו?
למדתי שנה א' בחוג פיסיקה / כימיה / ביולוגיה .... ואני מעוניין לעבור ללימודי הנדסת חשמל ופיסיקה יישומית. האם הקורסים שלקחתי יוכרו
האם ישנם קורסי תכנות בתוכנית של הנדסת חשמל ופיסיקה יישומית?
תלמידי החוג נדרשים לקחת את הקורס מבוא למדעי המחשב בשנה א', אשר מבוסס על תוכנת פייתון (כלומר, תלמידי הקורס לומדים לתכנת בפייתון במקביל להטמעת יסודות מדע המחשב בקורס הנ"ל). פרט לקורס זה, אין בקורסי החובה וקורסי חובת הבחירה דרישה נוספת לתכנות. יחד עם זאת, בתוכנית ישנן 15 נק' זכות של קורסי בחירה. אנו מאפשרים חופש נרחב בבחירת קורסי הבחירה כדי להביא לידי ביטוי את תחומי העניין של התלמיד ורצונו להרחיב ע"פ הבנתו. סטודנט יכול לקחת קורסי בחירה הניתנים ע"י פיסיקה יישומית, הנדסה, פיסיקה, כימיה וכמובן גם מדעי המחשב, לרבות קורסי תכנות המוצעים שם.