אודות

המחלקה לפיסיקה יישומית נוסדה בסוף שנות ה-60, כחלק מבית הספר למדע שימושי. אומנם בית הספר למדע שימושי פוזר מזמן, אך המחלקה לפיסיקה יישומית ממשיכה לפרוח, עתה תחת הפקולטה למדעי הטבע. אנו חבורת מדענים ומהנדסים בעלי תשוקה, העוסקים במחקר ובהוראה ומנסים להבין תהליכים בבסיס העולם הטבעי ואיך ניתן ולרתום אותם לשיפור הטכנולוגיה שמשרתת אותנו ובכך לשפר את חיינו.

ייעוד המחלקה לפיסיקה יישומית הוא לרכוש, ליצור, ולהפיץ ידע בחזית המדע הפיסיקלי ולמנפו לקידום מחקר יישומי וטכנולוגי. בפרט, המחלקה לפיסיקה יישומית עוסקת בתחומי הטכנולוגיה העילית של אופטואלקטרוניקה, מיקרואלקטרוניקה, ננו-הנדסה, וטכנולוגיות קוונטיות. עוד פרטים על הלימודים האקדמאיים המוצעים ניתן למצוא בתפריט 'תוכניות לימוד', ובתפריט 'מחקר' על הפעילות המחקרית במעבדות החוקרים האישיים ובמרכזי המחקר.

המחלקה יושבת בצידו המזרחי של קמפוס אדמונד ספרא בגבעת רם, בבניינים ברגמן ודנציגר-א'. מאז היווסדה, העניקה המחלקה כ-100 תוארי דוקטורט בפיסיקה יישומית ומאות רבות של תארי מוסמך. תואר ראשון בהנדסת חשמל ומחשבים הוצע החל ב-2004, ולקראת שנת הלימודים תשפ"א תושק תכנית שמתמקדת בצד הפיסיקלי של הנדסת החשמל. ניתן למצוא את בוגרי המחלקה בעמדות מפתח בתעשייה ובאקדמיה, בארץ ובחו"ל. אם את/ה בוגר המחלקה לפיסיקה יישומית, הירשם במאגר הבוגרים תחת תפריט 'בוגרים'.